Aquadioxid mala
Aquadioxid 100G
Aquadioxid 100 G ima 2,6 puta veću oksidacionu moć od hlora i samim tim osigurava djelotvorniju dezinfekciju vodenih sistema.
Aquadioxid-bez-sjenke-home
Primjena:
Aquadioxid 100 G svojim jakim dezinfekcionim i oksidacionim potencijalom sigurno uklanja postojeće biofilmove i pri kontinuiranom doziranju sprečava ponovnu kontaminaciju sistema. Patogene klice, kao npr. Legionelle veoma brzo i efikasno uništava. Razvijanje otpornosti mikroorganizama pri upotrebi hlordioksida je isključeno.

Osobine:
Aquadioxid 100 G ima 2,6 puta veću oksidacionu moć od hlora i samim tim osigurava djelotvorniju dezinfekciju vodenih sistema. Glavna prednost Aquadioxid 100 G u odnosu na druga hlorna dezinfekciona sredstva je da se hlordioksid preko kisika oksidira i tako ne gradi hloramine, hlorfenole i AOX. Pored toga proizvod ne sadrži teške metale i ne pjeni.

- tečni, anorganski hlordioksid
- visok sadržaj aktivne supstance (110g/l hlordioksida)
- uništavanje mikroorganizama kao što su klice, bakterije, itd.
- smanjenje zakonom maksimalno dozvoljenih AOX-vrijednosti u otpadnim vodama
- Aquadioxid 100 G ne sadrži hlorit
- mikroorganizmi ne postaju rezistentni na Aquadioxid 100 G

Doziranje:
Aquadioxid 100 G se direktno iz originalnog spremnika proporcionalno protoku ili zapremini vode dozira.

Rukovanje i skladištenje:
Aquadioxid 100 G skladištiti u zatvorenim spremnicima i na tamnom i hladnom mjestu. Aquadioxid 100 G nije zapaljiv, međutim prosut i presušen podržava gorenje zapaljivih materijala. Proizvod nikad ne miješati sa kiselinama ili bazama. – Biocid sigurno koristiti. Prije upotrebe pročitati oznake na pakovanju i sigurnosni list.

Pakovanja:
Aquadioxid 100 G se isporučuje u pakovanjima od 10, 20, 30, 220 i 1.000kg.
Facebook